Den svarta kaninen

kaninÅh, den här boken är ju så ljuvligt charmig.

En liten vit kanin kliver ut i solljuset och blir förföljd av en stor svart kanin. Illustrationerna, som också är gjorda av författaren Philippa Leathers själv, är i naturdova färger som brunt, grönt, grått och blått. Jag tycker jättemycket om dem. De är harmoniska i sin enkelhet och sätter den lilla kaninen i fokus. Texten är kort och anpassad för yngre barn.

Men någonting var fel. Han var inte ensam. Kaninen blev rädd. ”Gå din väg, svarta kanin!” ropade han. Men den svarta kaninen flyttade inte på sig.

Jag gillar att läsa korta texter såhär och med förställd berättarröst men jag tror inte det riktigt är det som får min 6 åring att fnissa. Den ynklighet som den oskuldsfulla vita kaninen uppvisar där han springer omkring med sina små, små ben och stora uppspärrade ögon är så gulligt att jag ler med värme. För ni ser väl vad han är så rädd för?

IMG_6249

IMG_6250

Men när det blir som värst så kan en stor svart kanin vara väldigt bra att ha…

Rolig, hjärtevärmande och väldigt söt historia.


Den svarta kaninen
Författare & Illustratör: Philippa Leathers
Översättare: Gun-Britt Sundström
Bokförlag: Berghs
Utgiven: 201403
Antal sidor: 32
Ålder: 2-5 år
ISBN: 9789150220391 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Den svarta kaninen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *