Drömtraktorn

drömtraktornDaniel och Zeke får i skoluppgift att laga ett gökur som är trasigt. Men de har båda hittat en traktor i skogen som står övergiven och täckt av snö. De bestämmer sig för att laga den istället och sikta på att få högsta betyg av sin lärare. Men traktorn ägs av snåle Gammelgösta och det krävs en hel del pengar för att få till en fungerande traktor. Men älskar man traktorer och traktorpulling så kanske allt är möjligt. Speciellt då man får oväntad hjälp.

LL-förlaget ger ut lättlästa böcker till ungdomar. Denna bok har luft mellan textavsnitten vilket gör det också lättare för den som har lässvårigheter att följa med i handlingen. Författaren skriver avskalat, vilket blir textmässigt vackert, och det är lätt att hänga med även om man ena stunden står i köket hos Zekes pappa, och i den andra stunden bogserar en traktor. Snabba vändningar och tvära kast i scenerna alltså. Inte så mycket gestaltning av karaktärerna men historien blir ändå intressant. Jag tror många kan relatera till egna drömmar och den entusiasm man känner när man får syssla med sådant man brinner för. Magnus Ljunggren kanske många av er känner igen som författaren till den populära bokserien Riddarskolan, de böckerna är både jag och mina barn mycket förtjusta i.

Den här boken rekommenderar jag till lärare så de kan tipsa de elever som kanske inte frivilligt skulle läsa en bok eller ens söka efter denna. Och det vore så synd. En småcharmig och enkel story om två tonårspojkar som delar sitt intresse för traktorer och motorer. Rekommenderad ålder 9-15 år.


Drömtraktorn
Författare: Magnus Ljunggren
Bokförlag: LL-förlaget
Antal sidor: 115
Utgiven: 2014-01
ISBN: 978-91-7053-479-9 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *