Vem äter…?

Vem_aterFia Eliassons pekböcker är en fröjd för ögat. Nyaste tillskottet till boksamlingen om tama och vilda djur och var de bor och hur de låter är boken som handlar om vad de äter. Vem äter maskrosblad, vem äter blåbär och vem äter egentligen spaghetti?

Jag gillar verkligen Eliassons böcker eftersom de är något mer än bara en vanlig pekbok samtidigt som de inte är för avancerade för en ett-tvååring.

De stimulerar barns fantasi genom att barnen får små ledtrådar (till exempel en svans eller en tass) så att de kan gissa vilket djur som äter vilken mat. Av samma anledning funkar böckerna lite längre upp i åldrarna än vanliga pekböcker. Samtidigt får jag som förälder njuta av retroinspirerad grafik och vackra mönster. 

vem äter

Eliassons böcker står ofta uppställda på tvååringens tavelhylla som prydnad.

Du kan kika på Fia Eliassons andra grafiska djurpekböcker i hennes blogg.


Vem äter…?
Författare & Illustratör: Fia Eliasson
Bokförlag: Ordalaget
Antal sidor: 26 sidor
Utgiven: 2013
ISBN: 9789174690637
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *