Håll tyst!

Brorsorna Håll tyst!Ben och Andy bråkar jämt och Ben tycker att Andy alltid lyckas göra sig själv till offret så att mamman tar hans parti. De bråkar om det mesta; vems tur det är att sitta fram i bilen, vem som ska bestämma vilket tv-program som visas…en dag när Ben har sin nya flickvän på besök hemma går Andy för långt. Han vill förstöra för sin brorsa (han är säkert avundsjuk) och tar fram en stor flaska acnemedel för att skämma ut honom inför tjejen.

Ben får nog av brorsans taskigheter och funderar på vad han ska göra. Det han kommer fram till är att han ska sluta prata; inte säga ett enda ord på en hel månad. Inte till någon. Istället för att prata skriver han lappar till mamman, lärarna i skolan, kompisar…Rätt som det är blir det en stor grej det här med att Ben inte pratar, lokaltidningen vill till och med komma och intervjua honom. Men hur gör man en intervju med någon som inte pratar? Det blir väl lite väl jobbigt att skriva lappar i en sådan situation?

Hur ska det gå för Ben med hans självvalda tystnad? Kommer flickvännen att komma tillbaka efter den pinsamma händelsen? Boken tar en lite oväntad vändning när Andy gör något som ingen förväntar sig…

En lättläst och trevlig bok som innehåller både skoj, konflikter och allvar. Bra bok om man vill diskutera syskonrelationer.

 


Håll tyst!
Författare: Pete Johnson
Förlag: Argasso förlag
Antal sidor: 63
ISBN: 9789186579852
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *