Håll tyst!

Brorsorna Håll tyst!Ben och Andy bråkar jämt och Ben tycker att Andy alltid lyckas göra sig själv till offret så att mamman tar hans parti. De bråkar om det mesta; vems tur det är att sitta fram i bilen, vem som ska bestämma vilket tv-program som visas…en dag när Ben har sin nya flickvän på besök hemma går Andy för långt. Han vill förstöra för sin brorsa (han är säkert avundsjuk) och tar fram en stor flaska acnemedel för att skämma ut honom inför tjejen.

Ben får nog av brorsans taskigheter och funderar på vad han ska göra. Det han kommer fram till är att han ska sluta prata; inte säga ett enda ord på en hel månad. Inte till någon. Istället för att prata skriver han lappar till mamman, lärarna i skolan, kompisar…Rätt som det är blir det en stor grej det här med att Ben inte pratar, lokaltidningen vill till och med komma och intervjua honom. Men hur gör man en intervju med någon som inte pratar? Det blir väl lite väl jobbigt att skriva lappar i en sådan situation?

Hur ska det gå för Ben med hans självvalda tystnad? Kommer flickvännen att komma tillbaka efter den pinsamma händelsen? Boken tar en lite oväntad vändning när Andy gör något som ingen förväntar sig…

En lättläst och trevlig bok som innehåller både skoj, konflikter och allvar. Bra bok om man vill diskutera syskonrelationer.

 


Håll tyst!
Författare: Pete Johnson
Förlag: Argasso förlag
Antal sidor: 63
ISBN: 9789186579852
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *