Den vindlande vägen och lilla grodan

vägenDen vindlande vägen och lilla grodan har en nyans av nonsenslitteratur över sig. Man följer en groda på en vindlande väg och möts av en del ologiska sammanhang;

På vägen har flickan följe av en blygsam banan och en hungrig liten mus. (Se bild)

Men det går en röd tråd genom handlingen. Världen är vidunderlig. Ibland är vi ensamma, men ofta har vi många att upptäcka omkring oss, om vi bara öppnar ögonen för livet.

Funderingar finns. Och det finns de som sitter och tittar…Och vet du vad? Ofta är det de som skatter hittar. (se bild)

IMG_5746

IMG_5747

Det enda negativa jag kan finna på är att boken endast är positiv. Inte den endaste liten sorg, smärta eller mörker finns på den vindlande vägen men samtidigt kan det vara mycket befriande. Det är en poetisk bok med positiva energier. Livet är ett äventyr verkar vara dess motto!

Jutta Falkenberg som gjort illustrationerna har en kreativ stil som uppmanar till fantasi och skapande. Den värld hon målar upp är underlig, fantasifull och spännande. Författaren Linda Fridh är sedan tidigare utgiven på B.Wahlströms. Det är kanske inte en bok med logik och dramaturgisk kurva, men den är behaglig att läsa och säkert att lyssna på för de minsta barnen.


Den vindlande vägen och lilla grodan
Författare: Linda Fridh
Illustratör: Jutta Falkengren
Bokförlag: Willa holma förlag
Utgiven: 2012
ISBN: 9789198038903 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *