Ett monster med snurrig päls

Framsida_monsterJag gillar verkligen unika utstickare och den här boken har en speciell illustrationsstil som jag föll för och dessutom en söt historia. Den är skriven på rim, vilket jag brukar ha lite svårt för, men här passar det utmärkt och är bara roligt. Texten blir inte bara en läsupplevelse den blir också ett konstverk. Layouten på textsnittet hänger ihop med kaoset och det oväntade som finns i detta monsters värld. Här sattes mina egna förutfattade meningar på prov också för jag hade redan föreställt mig hur ett monster skulle vara. Därför blev slutet en rolig överraskning.

Monstret, en trasslig sudd som påminner om en spindel, med långa armar och vassa tänder, har fått plötsligt magknip.
Det var väl något jag åt igår: en sten, en flöjt, min farfars tår.
En hink med maskar, en rutten ål, mormors träben, en mjuk gammal tvål.

Usch då, inte undra på att monstret har ont i magen. Iväg till häxan på drakens rygg för att finna botmedel. Men hur ska det gå när häxan inte längre gör pulver utan numera är spåtant?

IMG_5690

IMG_5691

Både författare Rikard Ask och illustratören Jutta Falkenberg är helt nya för mig men tydligen inte debutanter inom sitt område. Jag gillar verkligen vad de åstadkommit tillsammans här och jag tycker samspelet mellan text och bild är så fint. Boken inte är utgiven via ett stort förlag, som man kanske kunnat tro, utan förlaget heter Willa holma. Ett nystartat förlag som verkar ha en spännande framtid framför sig.


Ett monster med snurrig päls
Författare: Rikard Ask
Illustratör: Jutta Falkengren
Förlag: Willa Holma Förlag
Utgiven: 2013
ISBN: 978-91-980389-1-0 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *