Stjärnskott

670328Frida är en musikälskande tonåring som spelar i ett band. Hon drömmer om det stora genombrottet men något sker som gör att hon kommer i bråk med sina bandmedlemmar. I den ensamhet som uppstår letar Frida reda på nya vänner som drar med henne till en talangtävling. Där får hon för allra första gången se Leon – sångaren som kommer att vinna Stjärnskott och bli känd i hela landet. Snart påbörjas en intensiv jakt efter Leon där Frida själv beskriver det som de är varghonor som jagar i flock. Idoldyrkan tar överhand när Frida beslutar sig för att rymma iväg bara för att följa efter Leon på hans turné till Storsjöyran i Östersund. Men rymningen tar en helt annan vändning än vad som först planerats…

Anna Lena Stålnacke beskriver Fridas maniska idoldyrka väldigt bra. Jag tror många unga flickor kan känna igen sig i drömmar, längtan och ensamheten som kan finnas i ett tonårshjärta. Men första halvan var nästan för mycket för mig att ta till sig. Jag blev nästan störd av karaktären och tyckte hon var riktigt jobbig. Måste dock uttrycka en viss beundran över Fridas förmåga att klara av vissa saker på egen hand. En stark tjej! Men under den andra halvan tar boken lite mer fart och det blir riktigt underhållande och oväntat. Frida växer med resan hon gör i jakten på Leon – den stora idolen.

En bok som ligger rätt i tiden med tanke på alla som drömmer om att bli framgångsrika artister eller tillhör gruppen av fanatiska fans.


Stjärnskott
Författare: Anna Lena Stålnacke
Förlag: Berghs
Antal sidor: 196
Utgiven: 130902
ISBN: 978-91-502-1996-8 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Stjärnskott”

  1. Läste ut Stjärnskott igåroch jag håller verkligen med. Speciell och rolig bok! Ska fråga min lärare om vi kan högläsa boken i min klass för jag tror att dom flesta skulle gilla den.

    /Emma, 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.