Den bästa dagen

den bästa dagen Jag har tidigare recenserat en bok av författaren Malin Jardebrand här på Barnboksprat. Då var det Barnens ABC med en helt annan illustratör. I boken Den bästa dagen använder hon sig av Erika Palovaara, som bland annat illustrerat Vintervägen med Nore och Levi som jag också recenserat tidigare.

Där fastnade jag direkt för Palovaaras illustrationer och det gör jag även med denna bok. Detaljerna och stilen är rena och tydliga bildmässigt. Färggranna, positiva bilder att bli glada av. Jag tycker de passar väl in i berättelsen för Jardebrand har skrivit en bok om den bästa dagen – något många av oss önskar emellanåt. Det handlar om en glad familj som upplever skoj, utflykter och aktiviteter utan vare sig syskonbråk eller trötta miner från föräldrarna. Texten är kort och bygger på upprepningar.

IMG_4721

Alla är genomglada boken igenom med stora leenden. Ingen förälder som står upptagen med sin mobil eller står avsides med en handväska på axeln, utan föräldrarna släpper loss sin leklust lika väl som barnen. De fantastiska nöjena avlöser varandra.Kan det vara verklighet eller är det bara en dröm?

Jag blev glad av den här boken och smittades av entusiasmen. 6 åriga sonen ville kolla igenom bilderna länge medan min smått cyniska 10 åriga dotter tyckte att det tidsmässigt var omöjligt att hålla det tidsschemat som familjen har i boken. Men än sen, den var rolig att läsa och bläddra i.


Den bästa dagen
Författare: Malin Jardebrand
Illustratör: Erika Palovaara
Bokförlag: Idus förlag
Utgiven: 201305
Antal sidor 26
ISBN: 9789187001680 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *