Gapa stort! och Vad äter du monster?

Vad äter du monster? och Gapa stort!Letar du efter ett par riktigt charmiga och roliga böcker? Kanske en läsbar doppresent? Då kan jag varmt rekommendera Vad äter du monster? och Gapa stort! Till att börja med läser man inte de här böckerna på vanligt sätt, man öppnar boken nerifrån och ”fäller upp” sidan så att den blir långsmal liksom. Detta är ett måste, då djuren/varelserna/människorna man träffar på i de här böckerna visar upp sina öppna munnar.

Gapa stort! och Vad äter du monster?

Vad äter du monster? är det trädgårdsmonstret som är först ut. På det första uppslaget får man se hen le lite rart när hen får frågan ”Hej trädgårdsmonstret! Vad äter du?”. På nästa uppslag visar trädgårdsmonstret upp sitt stora gap och smaskar i sig både jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär. På en annan sidan är det himmelsmonstret som äter moln (undrar just hur mättande det kan vara…). Till sist får barnet själv gissa/välja vad lilla monstret kan tänkas äta. Sammanlagt är det sex stycken monster som slukar olika saker i den här boken.

Gapa stort! har de olika karaktärerna problem med sina tänder på ett eller annat sätt och sitter hos tandläkaren och ber om hjälp. Någon har en tand som är av, en annan behöver hjälp att räkna hur många tänderna är och en tredje har för trubbiga tänder. Vem kan det vara?


Gapa stort!
Författare: Jens Peter De Pedro
Illustratör: Lotta Geffenblad
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 9789163874109
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Vad äter du monster?
Författare: Jens Peter De Pedro
Illustratör: Lotta Geffenblad
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 24
ISBN: 9789163874116
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

En kommentar till “Gapa stort! och Vad äter du monster?”

  1. Det får mig att tänka på en annan barnbok om ett barn som hette Robert. Hans föräldrar lyssnade aldrig på honom utan sa bara ”Inte nu, Robert”. Så ingen lyssnar heller när han förklarar att ett monster kommit och jag tror dte slutar med att han blir uppäten. Hm.. :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *