Dagens bokhylla: Sannas bokhylla

Vi har en serie här på Barnboksprat där vi visar upp våra egna barnbokhyllor. Jag tyckte det var en rolig idé så jag hakar gärna på.

Barnen och jag läser väldigt mycket böcker. Om jag hade fått välja hade inte våra böcker varit så utspridda som de är nu utan stått i prydliga rader i en stor bokhylla i vardagsrummet. Nu är inte min make en läsande person, så han tycker inte böcker är vackra nog att visas upp, men kanske om jag finner en riktigt snygg bokhylla en dag så kanske han ändrar sig.

IMG_4557

Som ni kanske redan vet är jag författare. Jag skriver för både barn och vuxna. Jag har en liten egohylla i sovrummet där jag har mina egna utgivna böcker. Nåja, finns ett flertal i kartonger bakom sovrumsdörren också. Jag samlar även på signerade böcker av andra författare som jag känner. Sedan finns det många favoriter genom åren som recensent på Barnboksprat som jag sparat men alla får inte plats tyvärr så de ligger i ett skåp för tillfället.

IMG_4558

Min dotter, som snart fyller 10 år, älskar böcker. Jag började läsa för henne redan då hon var tre månader gammal och högläsningen har varit en naturlig del av hennes barndom. Vi har ofta bokdiskussion med varandra och min dotter har alltid varit den som fått höra mina manus först av alla. Just nu läser hon Kalle Anka Pocket men även faktaböcker av alla dess slag lockar henne. Vi drömmer om att få åka på årets bokmässa i Göteborg tillsammans. Då ska vi shoppa böcker och mingla runt bland favoritförfattarna.

IMG_4559 I sexåringens bokhylla hamnar de flesta barnbilderböcker men egentligen kräver sonen något mera i läsväg. Jag tycker Bonnier Carlsen har väldigt fina Lätt att läsa böcker med rikt illustrerade bilder och korta men spännande handlingar. De passar min son perfekt. När vi går på bibliotek är det inte alltid sonen väljer böcker som jag vill läsa. Men det kan också bli intressant att läsa böcker som man inte själv valt. När vi har sagoläsning blir det ofta 3-5 böcker på raken. Det orkar jag inte varje kväll men det känns gott i hjärtat att mina barn uppskattar böcker och jag hoppas det är ett arv som fortsätter till nästa generation.

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *