Vänd dig inte om

Vänd dig inte omSkulle du göra vad som helst för att få vara med i ett gäng? När gängledaren säger att om man inte är med är man mot…och stå utanför gänget det vill man verkligen inte för då kan man råka väldigt illa ut.

Filip heter killen som i början av boken står och håller i en pistol, en pistol som visar att han nästan tillhör gänget nu. Själva ”inträdesprovet” är kvar, och det involverar vapnet. Han ska råna en mack på dagskassan.

När Filip är på väg mot macken försöker han tänka på annat, på trevligare saker än att han har en pistol i fickan. Tankarna vandrar och han minns sin första flickvän…hon som luktade vanilj och sommar.

Enligt planerna skulle macken vara bemannad av en ensam kille vid den här tiden, men det är ingen kille som jobbar utan en tjej. Filip blir väldigt osäker och saker och ting börjar gå fel…nu måste han bestämma sig – vad är rätt och vad är fel?

Det här är ännu en i raden av Nypon förlags korta och mycket lättlästa berättelser för ungdomar med tänkvärt innehåll som får läsaren att reflektera. Inget riktig slut finns så det finns utrymme för bra diskussioner om vad man tror händer Filip och vilka val han gör. På Nypons hemsida finns lärar- och elevmaterial till boken.


Vänd dig inte om
Författare: Ewa Christina Johansson
Förlag: Nypon förlag
Antal sidor: 20
ISBN: 9789187221361
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *