Tell the wolves I’m home

tellwolves tellwolves2

När läsandet går lite trögare än vanligt behövs en riktigt bra bok för att blåsa liv i läslusten igen. Hur hittar man då en sådan? För mig känns det som ett säkert kort att välja en bok som lovordats av Johanna Lindbäck på Bokhora och Lisa Bjärbo på Onekligen. Tvärsäkert, faktiskt.

Det här är boken om June och om hennes älskade morbror Finn som just dött i den där nya, läskiga sjukdomen AIDS. June är förkrossad, systern Greta verkar inte bry sig så mycket och mest är hon elak som vanligt. Och i vanlig ordning vet alla mycket mer än June. De känner till exempel till Toby, han som smittade Finn med sjukdomen. När Toby tar kontakt med June är det hon som för en gångs skull håller på hemligheter. För vad skulle resten av familjen säga om de visste att hon träffade Finns… mördare? Det blir ett sätt att klamra sig fast vid minnet av Finn och leta pusselbitar som kan visa henne vem han var, egentligen. Det är så mycket hon inte vet, trots att hon stod honom så nära, så många hemligheter…

Den här boken är så fin och den handlar om så mycket! Sjukdom och död, kärlek och saknad, syskon som glider isär, ungdomar på väg in i vuxenlivet, lögner och hemligheter… Och jag älskar det! Någon gång ibland blir det lite sådär… amerikanskt svulstigt (t.ex. överdrivet insiktsfulla konstaterandet att de i det ögonblicket lämnade barndomen bakom sig och så där), men för det mesta är jag 100% såld.

Tack för tipset, Johanna och Lisa.


Tell the wolves I’m home
Kommer i svensk version i höst, utges av X Publishing
Författare: Carol Rifka Brunt

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *