Nu ska vi busa! sa Bråkstakarna

bråkstakarnaIbland stöter man på böcker som man inte riktigt vet om man ska tycka om eller inte. Då kan det vara bra att ta hjälp av sina barn. När jag läste Nu ska vi busa! sa Bråkstakarna för min femårige son och frågade efteråt vad han tyckte om boken, så svarade han kort; Igen!

Nåja, vi läste den igen och sonen ville efteråt ligga och titta på bilden där bråkstakarna bor. Den bilden fascinerande honom väldigt mycket. Historien är fantasifull. Färgrikt illustrerat och bilderna är roliga att titta på. Men något stör mig. Jag vet inte vad det är. Jag läser boken om och om igen. Det handlar om bråkstakarna som bor i en skog långt härifrån där man har blandat ihop färgerna hur som helst. Där lever bråkstakar, monster och drakar tillsammans. Bråkstakarna gillar att busa och bråka med det de gillar mest. Så om en bråkstake gillar mat så kniper den ihop sin mun, gillar den att duscha så vill den naturligtvis inte gå in i duschen. Kanske är det där någonstans jag tappar bort mig. Jag får inte riktigt ihop logiken eller om det är författarrösten som vänder sig direkt till läsaren som stör mig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. En bråkstake rymmer i alla fall iväg och hamnar hos en flicka som heter Elsa och efter att ha läst denna bok, kommer jag säkerligen att fråga min egen son, om han har en bråkstake bakom örat när han är lite extra busig. Han kommer att förstå vad jag menar efter att vi ha läst denna fantasifulla bok.

IMG_4334


Nu ska vi busa! sa Bråkstakarna
Författare: Malin Nilsson
Illustratör: Ewa Bramstång
Bokförlag: Idus förlag
Utgivning: 201301
ISBN: 9789187001291
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

3 reaktioner till “Nu ska vi busa! sa Bråkstakarna”

  1. Heja sonen som gav boken ett så bra betyg!! Att barn vill höra boken igen är ju varje barnboksförfattares dröm :) Det är ju barnen som är de viktigaste recensenterna…

  2. Visst är det så :0) Det märks inte minst på när man går på bibliotek och sonen plockar åt sig böcker han vill ha och jag min egen hög av vad jag vill läsa. Vår smak brukar skilja sig åt ibland.

  3. Jag läste den på Lohrs i lördags! 20 härliga barn och vuxna som gav finaste respons på boken : )) Ibland är det i mötet mellan en författare och barnen som allt faller på plats!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *