Star Wars : Den ultimata guiden till hela sagan

Så här är det: jag är i det närmaste ointresserad av Star Wars, har inte sett en enda av filmerna. Däremot har jag en 6½-årig son som är ett stort fan (speciellt då av Lego Star Wars och tecknade filmerna Clone Wars) och jag har flera gånger känt att det skulle vara roligt att kunna prata lite med honom om den här fantasivärlden. När jag fick syn på Star Wars – Den ultimata guiden till hela sagan såg jag min chans att försöka sätta mig in i vad det är så många gillar så mycket.

Boken är indelad i följande kapitel:

  • I en galax långt, långt borta…
  • Gamla republiken
  • Klonkrigen
  • Den mörka tiden
  • Inbördeskriget
  • En ny era
  • Bakom kulisserna
  • Ett vidgat universum

För mig som inte alls är insatt blev det ganska rejält snurrigt med alla namn på personer, raser, platser, planeter och strider. Det var svårt att hänga med i svängarna men jag försökte så gott det gick. Nu vet jag i alla fall något om vad det var för lego sonen fick när jag köpte lådan ”The Battle of Naboo” till exempel.

Det är en spännande och komplex värld man får en inblick i, och är du en Starwarsnörd kan jag rekommendera boken. Den är full med en massa fakta, detaljer och häftiga illustrationer och foton. Själv måste jag nog titta på några filmer för att förstå vad det är jag läser om!


Star Wars : Den ultimata guiden till hela sagan
Författare: Ryder Windham
Förlag: Tukan förlag
Antal sidor: 200
ISBN: 9789174015386
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *