Vilda söker nytt hem

opal Tindra är en tioåring som har många idéer som hon gärna genomför men som kanske inte alltid är så genomtänkta. Hon saknar sin storasyster, för nu har systern blivit tonåring och är helt annorlunda, bara intresserad av smink och killar. Tindra däremot intresserar sig bara för hundar. Hennes högsta önskan är en egen hund.

Här kanske man tror att man kan räkna ut handlingen från början men jag blev glatt överraskad. Jag vet inte om det var titeln och omslaget som först förvirrade bort mig och som gjorde att jag antog vissa saker, men handlingen var annorlunda och mer rolig än vad jag förväntat mig. Jag kan avslöja att jag skrattade högt vid minst två tillfällen.

För mig som vuxit upp med en hundtokig lillasyster som är nästan fem år yngre så blev många detaljer igenkännande. Det är inte så enkelt att skaffa hund och man kanske inte är så mogen för allt ansvar när man är liten men just att man försöker är så oemotståndligt charmigt. Författaren plockar fram den här jobbiga syskonrelationen på ett trovärdigt sätt men som ändå grundar sig i kärlek och just därför kan man göra en massa tokiga saker just för att man känner varandra. Jag tycker det var mycket fint skildrat. Språket, som framförs i jag-form av tioåriga Tindra blir väldigt underhållande då all synvinkel kommer ifrån hennes sätt att se på saker och ting. Kommer Tindra att få den där önskehunden någon gång?

De få illustrationerna i boken behövs egentligen inte alls för historien i sig själv är så bra men de blir ändå ett trevligt inslag även om de bara är i svart, vit och beige färg. Samtidigt känns det bra för då stör de inte helheten.

IMG_4175

Författaren Anna Holmström Degerman mötte jag i Författarnas hus i Stockholm. Vi var båda där för utbildningsdag i november för att bli regionombud för våra län. Anna för Västerbotten och jag för Västernorrland. Vi hamnade vid samma bord och att vi båda är barnboksförfattare gjorde mötet något alldeles extra. Jag blev nyfiken på hennes böcker och bestämde mig att läsa någon när jag kom hem igen. Det är jag väldigt glad för. Det här är en författare som jag även ska presentera för min 9 åriga dotter och jag tror vi båda kommer att få en ny favorit gemensamt. Lättläst, roligt och underhållande. En riktigt bra högläsningsbok!


Vilda söker ett nytt hem
Författare: Anna Holmström Degerman
illustratör: Boel Werner
Förlag: OPAL
Antal sidor: 76
Utgivning: 201208
ISBN: 9789172995345 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *