En bok mot en bok

Den 24 november öppnar Bye Buy, en ny butik som köper och säljer begagnade barnsaker, på Hornsbergs strand 69 (T-bana Stadshagen) på Kungsholmen i Stockholm. Något som fick mig att haja till lite extra när jag läste om dem var deras koncept En bok mot en bok. Så här skriver de själva:

Hos Bye Buy finns ett litet bibliotek med barnböcker. Läs gärna på plats, eller ta med boken hem om du samtidigt lämnar en annan bok i hyllan. Du behöver inte lämna tillbaka den bok du tar från biblioteket. Vi kallar det En bok mot en bok.

Det gör inget om boken du lämnar är bläddrad och läst, eller om det till och med är märken efter små tänder. Men självklart ska den ska vara i så gott skick att du gärna låter den gå vidare till någon annan.

Bild lånad från byebuy.se

Jag älskar ju alla former av bokvandringskoncept (tidigare har jag skrivit om Bookcrossing), så detta tycker jag naturligtvis låter intressant.

Känner ni till fler sådana här ställen? Tipsa gärna!

Mina övriga tips i Stockholm: Det finns två OBCZ – official bookcrossing zones, alltså bokhyllor där man kan lämna och hämta bookcrossingböcker. Det ena är Ica Lansen på Ringvägen 120 (T-bana Skanstull) och det andra är Espresso House på Vasagatan 15-17 (T-bana T-centralen). Det gäller främst vuxenböcker, men jag har lämnat en del barn- och ungdomsböcker på Ica Lansen tidigare. Vi har även lämnat böcker i Readcycle-tunnan på Kungsholmens bibliotek, men den är nästan alltid sorgligt tom.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *