Buuuh! sa spöket Laban

Stora spökstönet, det har ni kanske hört i någon av filmerna om lilla spöket Laban? Nu kan man lyssna på det (och kanske skrämma mamma och pappa med det) hur ofta man vill! Buuuh! sa spöket Laban är något så sötläskigt som en bok med ljud för de minsta läsarna.

Pappa Spöke och lilla spöket Laban ska spöka på slottet Gomorronsol. Nu ska pappan lära Laban alla otäcka ljud han kan. Det är ingen lång bok, jag blev faktiskt lite paff när den tog slut efter bara fyra uppslag – jag ville ha mer! Det är lite kul när pappan ber Laban gnissla med tänderna som han tidigare lärt honom. Det kan inte Laban för han har just tappat sina framtänder! Laban får låna kedjor att skramla med istället.

Det är en alldeles för kort men charmig bok, kanske helt lagom för de minsta Labanfansen.


Buuuh! sa spöket Laban
Författare: Inger Sandberg
Illustratör: Lasse Sandberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 8
ISBN: 9789129684773
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *