Bok- och biblioteksmässan 2012

I söndags begav jag mig till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg för att ta del av seminarier och få inspiration kring barnböcker.

Jag lyssnade på bland annat Catarina Kruusval som berättade om drivkraften till att skriva och illustrera barnböcker samt Jujja Wieslander som pratade om barns lek och nyfikenhet som inspiration till berättelserna om Mamma Mu och Kråkan. Mer om detta kommer snart här på Barnboksprat.

Barn- och ungdomsavdelningen var som vanligt stor och det fanns många aktiviteter för barn. Don Rosa, en av de legendariska serietecknarna till Kalle Anka-albumen var där och signerade liksom en rad andra författare och serietecknare.

Temat för årets mässa var Norden och det pratades även en del om hur vi ska få barn att läsa mer.

Det fanns mängder med lockande barnböcker.

Pyssel för barnen

Ett av mina favoritförlag Olikas prickiga monter. 

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *