Nu ska här läsas syskonböcker!

– Mamma, hur kom bebisen in där? Den var ju inte där förut..? Var kom den ifrån?

Frågorna från blivande storasyster Ava, snart 4 år, blir alltmer avancerade. Vi har läst några böcker om att få syskon (bland andra Jag vill också ha ett syskon och Kalle får en lillasyster), men inte så mycket om graviditeten och hur barnet blir till. Nu gjorde jag en räd och reserverade en hel radda böcker på biblioteket (se min gedigna reservationslista till höger, klicka för större), samt skrev upp ytterligare fem böcker som fanns inne just nu. Lite blandat om att få syskon och om hur de kommer till.

Nu hoppas jag att vi vaskar fram några guldkorn!

Undrar bara hur gravida jag ska lyckas släpa hem dessa från biblioteket..? Kanske får gallra lite redan där…

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Nu ska här läsas syskonböcker!”

  1. Grattis! Ja det finns lite att välja på. Antologin Syster och bror- liten och stor tycker jag är jättefin. Och Hansson: Snart har vi en baby har vi nog läst 200 gånger här hemma, både innan syskonet kom och långt efteråt. Fast hur mycket man än läser så har man ingen aning om hur det kommer kännas att ha ett syskon i verkligheten…Jobbigt och härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *