Hej Dino

Sarah Sheppard är tillbaka med en ny dinobok och den här gången vänder hon sig till de yngsta bokentusiasterna. Hej Dino är en pekbok i bitvänlig kartong som handlar om en liten protoceratops som beger sig ut på upptäcksfärd och stöter på ”långhalsar” och en farlig köttätare. Det är roligt att boken har lite mer handling än de vanliga pekböckerna som ofta är enformiga och upprepande.

Det är en söt och charmig bok med härliga färger och lagom mycket detaljer för barn i ett-tvåårsåldern.

Personligen har jag lite svårt för utskrivna läten som som inte går att ljuda, det stör flytet. ”Morr morr” går ju an, men ”smyg smyg” och ”dinosauriesnark” känns bara konstigt. Men å andra sidan tycker säkerligen bokens målgrupp att det är roligt med sådana uttryck och boken är ju en skön omväxling mot ”vad säger grisen? Nöff nöff” och ”Är Mollys panda under diskbänken?”

Dinosaurier är ju jättekul och det är roligt att genom den här boken kunna ta med även min yngsta dotter in i intresset redan nu.


Hej Dino
Författare & illustratör: Sarah Sheppard
Förlag: Bonnier Carlsen (augusti 2012)
Antal sidor: 18
ISBN: 9789163873041
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

En kommentar till “Hej Dino”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *