Hjälp! Jag tappar bort en hund

 Det här är andra boken jag recenserar i serien men de är fristående i sina berättelser även om vi som läst den första förstår sammanhangen bättre.

En äldre kvinna som råkade illa ut i den första boken ligger nu på sjukhus och pojken och hans mamma ska passa hennes hund Milla. Jag vet, jag fortsätter att kalla honom bara för pojken men det är för att boken berättas i jag-form och man får aldrig veta hans namn. Mamman säger att om allt går bra med hundpassningen så kanske pojken kan få en egen hund så småningom. Det är faktiskt så att pojken har fått tillåtelse från sin fröken att få gå hem från skolan på lunchen och rasta hunden.  Även här gillar jag skildringen av verkligheten som sådan den här. Hundar är gulliga djur men här illustreras även då pojken måste plocka upp en stinkande bajskorv med svart påse. Hunden Milla smiter och springer ned i en källare som är känd som ett tillhåll för några äldre pojkar. Gud nåde den som vågar sig ner dit så pojken lämnar hunden åt sitt öde och går tillbaka till skolan.

Nu vet jag att jag inte är modig. Det visste jag inte förut.

Till slut utmanar pojken sin rädsla och går ned i källaren…

De här böckerna av författaren Jo Salmson med de enligt mig, ursnygga illustrationerna av Veronica Isaksson var så bra att jag redan längtar efter flera böcker i serien.


Författare: Jo Salmson
Illustratör: Veronica Isaksson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivning: 201208
ISBN:9789163871726
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *