Djuren flyttar in

Syskonen Levi och Lo upplever vardagsdramatik och får komma närmare sitt stora intresse: djur. En ny granne är nämligen i antågande. Spännande bara det. Vem eller vilka är det? Finns det barn som ska flytta in? Jag kommer att tänka på Tommy och Annika, som hoppas så på en ny lekkamrat i boken om Pippi. De får ju verkligen en ny granne som är så mycket barn någon bara kan önska sig. Men bredvid Levi och Lo flyttar inget barn in, det verkar ändå vara en intressant person med flera vänner från djurriket boende hos sig. Levi och Lo börjar smyga på sin nya granne och funderar och tänker om han har en riktig tiger som han matar? Eller var det Tiger han hette? Keramiker är han i alla fall med en mycket god hand med djur.

Med nya grannen följer nya djurvänner för Levi och Lo: Papegojan Gojan och hunden Rizzla. Boken avslutas med att Levi och Lo får en mycket viktig uppgift och jag anar att fler än jag vill veta mer om dessa barn. Det blir också fler delar då detta är författaren Lin Hallbergs nya lättlästa serie benämnd ”Tiger Andersson”. I böckerna får syskonen Levi och Lo lära känna många olika djur, både vilda och tama.

Den här boken sätter igång längtan efter djur och visar på möjligheter att kunna komma nära djur utan att själv ha dem i hemmet. Lättläst bok med mycket dialog och den kan nog fängsla barn med stort djurintresse, men det är också en bok för alla dem som tycker om böcker med många färgglada illustrationer på pigga barn och galna djur. Berättelsen utspelar sig i ett naturskönt område nära havet och nära en mini-stad, som av illustrationerna att döma verkar ha det mesta ändå.


Djuren flyttar in
Författare: Lin Hallberg
Illustratör: Karin Åström Bengtsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2012)
Antal sidor: 63
ISBN: 9789163870569
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

2 reaktioner till “Djuren flyttar in”

  1. Jag fullkomligt älskar dessa landskapsbilder som verkar vara i varje lätt att läsa bok. Som barn hade jag stannat kvar länge i de där bilderna för titta och sedan försökt rita egna påhittade städer. Den där staden på bilden var ju helt underbar – där vill jag också bo ;0)

  2. Jag tror det förankrar läsaren bättre i historien när sådana bilder är med. Samtidigt som fantasin kanske kan få sig en törn när det visas exakt hur det ser ut, men jag gillar det ändå. Detaljrikedomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *