Det kom ett brev om läsning

Ulf Bergs brev om läsning –
klicka för att zooma in,
eller ladda hem pdf-versionen.

Det kom ett brev hem till oss (och 3600 andra) från rektor Ulf Berg på Kungsholmens Grundskola. Han har skrivit till alla som bor på Kungsholmen och har barn i åldrarna 2-6 år.

Efter att ha läst artikeln Sagostunden som försvann (DN 24/4) om att högläsningen i de svenska barnfamiljerna minskar blev Ulf Berg bekymrad. I brevet berättar han om fördelarna med högläsning och även om hur de arbetar med läsning på Kungsholmens Grundskola.

Till Vårt Kungsholmen (nr 22-2012) säger han:

Den största boven i dramat tror jag är att man idag är och förväntas vara engagerad i sitt arbete i högre utsträckning än tidigare. Om jag kan få x antal föräldrar att börja läsa mer och att deras barn kommer att ha bättre förkunskaper när de kommer till skolan är jag nöjd.

Jag tycker att brevet är trevligt och entusiasmerande. Dessutom känns det bra att rektorn för skolan engagerar sig i en sån här fråga. Det ger i alla fall mig ett första gott intryck av skolan, så här ganska långt innan vi egentligen har något med den att göra (min dotter är 3½ år gammal).

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *