Sagan om flodhästen

Den här lilla fina boken handlar om en flodhäst som är lite deprimerad, han till och med tänker ”Varför finns jag egentligen?” Han tycker att han aldrig gör någonting spännande, han har inte sett någonting annat än vattenhålet han bor i och han äter vattengräs till frukost, lunch och middag. Kan det bli tristare än så?

Flodhästen bestämmer sig för att det får vara slut på tristessen, han tänker minsann göra spännande saker precis som alla andra djur! Vad är det då för spännande saker han vill göra? Jo, bita som en krokodil, spruta vatten som en elefant och smyga tyst som en leopard bland annat. Så han lämnar sitt vattenhål och knatar iväg över savannen för att hitta meningen med sin existens och för att göra .

De andra djuren ser honom sticka iväg och blir chockade! De måste stoppa honom! En och en försöker de få flodhästen att stanna och vända om men det går inte. Hur ska de få honom tillbaka till vattenhålet? Det måste ju finnas en flodhäst där som betar undan vattengräset så att alla de andra djuren kan dricka. Om vattenhålet växer igen är de illa ute! Men så får de en idé, en idé som både får flodhästen tillbaka dit han hör hemma och dessutom får honom att inse att han redan har allt han behöver och att det faktiskt finns något som han är absolut bäst på!

En söt bok om tankar kring livet, var man hör hemma, om gräset är grönare på andra sidan och om betydelsen av vänner.


Sagan om flodhästen
Författare: Arne Norlin
Illustratör: Lena Anderson
Förlag: Alfabeta Bokförlag
Antal sidor: 28
ISBN: 9789150114294
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *