Sven käkar mat

Det här är andra boken om Sven. Jag har själv inte läst den första men den finns recenserad här.

Sven käkar mat är helt enkelt en matodyssé. Sven sitter i matsalen och vill inte ha sina äckliga potatisar men han är hungrig! Han går till kiosken och köper en rem men då kommer några stortjejer och kräver honom på den. Bageriet, tänker han, där brukar jag få gratis marsipandeg… Vi får följa Sven på hans färd mellan olika ställen där han konfronteras med alla varianter av föda i försök att stilla sin hunger.

Det här är en äkta bilderbok där varje uppslag är fyllt med otaliga små detaljer att titta länge på. Själva storyn är väldigt vardaglig och ger barnet en chans att få följa med genom kända och kanske okända miljöer och att få se all den mat och alla de olika sorters människor som Sven möter. Att kunna peka och känna igen sig och framför allt att paxa de olika sakerna att äta som finns. Själv fick jag inga godsaker då de naturligtvis hann paxas!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sven äter mat
Författare och illustratör: Emma AdBåge
Förlag: Alfabeta (2012)
ISBN: 9789150113716
Antal sidor: 28
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.