Sven sticker

Emma Adbåge är en stor favorit hos mig, när det gäller barnböcker. Hennes illustrationer är så fulla av liv och detaljer man inte kan se sig mätt på. Hennes sätt att teckna gör mig verkligen inspirerad.
Nu har hon kommit med en ny bok, Sven sticker. Så skön titel, redan från början fick jag en positiv känsla.

Sven har tråkigt, ligger i solstolen i trädgården bland alla leksaker, bråte, husdjur och allt man kan tänka sig. Han har redan lekt med allt…fem gånger om minst.
Vad ska han hitta på? Han går och hälsar på hos mormor. De spelar plockepinn och mormor vinner – varje gång. Så trist, tycker Sven…
Så han går till lekparken. Men där har han ju varit så många gånger, han har redan gungat på gungorna och grävt tunnlar i sandlådan… Näe, Sven måste iväg på nya äventyr!

Han tar tåget iväg. Sen tar han en buss. Han hamnar på en camping med en massa katter, likadana husvagnar och likadana människor överallt. Sven hamnar på en strand, på en båt och i en stor skog… men var han än hamnar blir han lika uttråkad.

En underbart rikt illustrerad bok, om vardagens tråk. Om det lilla som behövs för att man ska bli glad och nöjd. Att det stora äventyret inte alltid är det man letar efter.
Superfin bok!

Sven sticker
Författare och illustratör: Emma Adbåge
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 26
ISBN: 9789150112214
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

4 reaktioner till “Sven sticker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *