Lekakuten

 

 

 

 

 

Den här boken är från 2003 men är ändå alltid aktuell.
Den beskrivs som en räddare i nöden när man behöver tips och råd på roliga lekar och kreativt pyssel.

Det här är en upptågsbok, en busbok och hitta-på-bok. Det är en fyndlåda när lekfantasin tryter.

Det är journalisten och författaren Elisabet Broomé och fotografen Cecilia Nordstrand som står bakom denna bok. Tillsammans har de tidigare gjort en serie om pojken Arne, t.ex. Arne på picknick  och både den och Lekakuten finns att köpa på Bokus nu för endast 19:-/styck.

Min 8 åriga dotter, som älskar att pyssla, och jag läste boken tillsammans. Formatet är 17 x 21 och på 64 sidor. Här finns pysseltips för den som gillar att arbeta med händerna, kanske inomhus vid regniga dagar men också för mer busiga, aktiva lekar utomhus. Jag fastnade speciellt för hur man bygger en lådbil och min dotter för hur man syr ett eget gosedjur. Vad vi båda saknade var lite fler roliga bilder och mer detaljerat hur man ska gå tillväga. Roligaste sidorna var alla tävlingar och lekar inför barnkalaset som man kan göra eller varför inte till vuxenkalaset – man blir väl aldrig för stor för att leka?

Vi ska absolut prova Mumieleken till nästa kalas. Allt som krävs är två toarullar av mjukt papper och två frivilliga som vill ställa upp som mumier. Är man två lag så plockar man ut två personer ur varje lag. Det gäller för varje lag att täcka den andre lagmedlemmen helt och hållet med toapapper. Det lag som lyckas dölja personen likt en mumie och på snabbast tid vinner. En helt okej bok där man kan få många roliga tips!


Lekakuten
Författare: Elisabeth Broomé
Fotograf: Cecilia Nordstrand Alin
Förlag: Opal (2003)
Antal sidor: 64
ISBN: 9789172990838
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Lekakuten”

  1. Ha ha, mumieleken lekte vi vuxna på min mans 30-årsfest, en succé även där kan jag säga! ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *