Är det morgon nu?

Maria Pettersson debuterar här som barnboksförfattare med barnbilderboken Är det morgon nu? Illustratören Petra Szabo har ett flertal böcker bakom sig som både författare och illustratör. Boksläppet är nu i Januari och förlaget heter Vivlio. Kikar man närmare på deras hemsida så är deras affärsidé att ge ut tvåspråkiga böcker för barn och ungdomar.

Den bok jag har läst har en svensk text kombinerad med en text på bosniska men den finns även med kombinationer på arabiska, somaliska, tigrinska och enbart swahili. Boken är i mjukpärm vilket var lite tråkigt men annars är läsningen bara en behaglig upplevelse.

Det handlar om Ines som vaknar en morgon och går in till föräldrarna för att väcka dem. Men föräldrarna är trötta och medan Ines väntar på att de ska vakna så leker hon vidare i fantasin. Boken vänder sig till småbarnsåldern och författaren använder sig av en mjuk och poetisk ton i texten;

Vågorna är stora.
Havet är djupt.
Fiskarna simmar.
Månen lyser.

Samspelet mellan Petterssons text och Szabos teckningar är helt utmärkt. Illustrationernas blåtoniga färger inger en känsla av harmoni och lugn.

Jag tycker hela boken är fantastisk fin, både med de korta textavsnitten som ger ett milt intryck och de vackra illustrationerna. En utmärkt godnattsaga för de mindre barnen även om det handlar om en morgon och en önskan om att inleda en ny dag.
 
Författare: Maria Pettersson
Illustratör: Petra Szabo
Förlag: Vivlio
Utgivningsår: Januari 2012
Antal sidor: 24
ISBN: 9789186899966
Boken finns att köpa på bland annat Bokus

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Är det morgon nu?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *