Kläder och fordon & Frukt och djur

 

 

 

 

 

 

 

 

För en tid sedan fick jag hem ett litet paket från Gilla böcker som innehöll deras senaste utgivning – två pekböcker med ett ganska annorlunda stuk. Jag har tittat i dem flera gånger, läst dem för dottern som är 1½ år men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om dem. De avviker definitivt från pekboksnormen;  här finns inga glada gulliga bilder på nallar, leksaker eller badankor.

I Kläder och fordon finns t.ex. en skotskrutig halsduk ”inbakad” i en buss och en basketsko som är någorlunda formad som en traktor, i Frukt och djur en apa vars ögon är kiwiskivor och en häst som har en apelsinklyfta till mage. När jag frågar dottern (som vanligtvis känner igen djuren som bilderna ska visa) om bilden av apan med kiwiögon en apa svarar hon bestämt ”Näe!” Klart att man kan diskutera kring bilderna och vad de föreställer, men det känns lite förvirrande både för mig och dottern det här…

Men, är ni trötta på supersöta överpedagogiska pekböcker där hemma tycker jag absolut att ni ska prova dessa två istället. De liknar inga pekböcker som jag sett tidigare!


Kläder och fordon
Författare & illustratörer: John Nordqvist och Johan Toorell
Förlag: Gilla böcker
Antal sidor: 16
ISBN: 9789186634131
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

Frukt och djur
Författare & illustratörer: John Nordqvist och Johan Toorell
Förlag: Gilla böcker
Antal sidor: 16
ISBN: 9789186634124
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

 

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

2 reaktioner till “Kläder och fordon & Frukt och djur”

  1. Funderade också på de där och blev inte klok på dem. Lite kul för en vuxen men hur uppfattar ett litet barn dem? Det måste vara lite konstigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *