En dag med BabySmurf

Jag har aldrig varit ett stort fan av Smurfarna men när jag av en händelse bläddrade i boken i bokaffären blev jag positivt överraskad. (Anledningen till att jag började bläddra va att jag blev så förvånad över att den bok om ”märkesfigurer” hade ett så lågt pris, trots att det inte va nedsatt.) Boken visade de flesta vardagliga situationer som utspelar sig hemma hos oss nu. Barnet vaknar, får blöja, äter välling och mat, badar och ritar. Detta är även några av de ord som sonen har börjat behärska så boken fick följa med hem.

Det är extremt roligt att se sonen på två år som sitter och läser boken själv. Tittar på bilderna, säger vad som händer och tittar lite till innan han bläddrar vidare. Boken är av kraftig kartong och formatet är precis lagom att boken enkelt kan följa med även till sängen. Han säger att BabySmurf är hans lillasyster och skrattar åt bilden när BabySmurf kladdar med maten. Personligen tycker jag boken är ok, bilderna är roliga att titta på och den är lagom enkel att läsa eller prata om bilderna. Men som sagt, jag är inte ett stort fan av Smurfarna, skulle jag varit det hade boken nog blivit en större favorit hos mig.

En dag med BabySmurf
Författare: Peyo
Pseudonym för: Pierre Culliford
Förlag: Rebus
Antal sidor: 10
ISBN: 9789173970242
Köp: Du hittar boken på bland annat Adlibris och Bokus

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *