Gammalt och nytt i härlig blandning

Veckans bokskörd

Den här veckan har det blivit många nya böcker i hemmahuset. Både äldre böcker från biblioteket och nyare böcker från bokhandeln.

Veckans skörd består av:

  • Lillebror och Nalle av Jujja & Tomas Wieslander
  • Snälle Pelle i Svarta grottan av Jujja & Tomas Wieslander
  • Sjömanskistan av Tomas & Egon Wieslander
  • Dagspöket av Jujja & Tomas Wieslander
  • Vem städar inte av Stina Wirsén
  • Gittan gömmer bort sig av Pija Lindenbaum
Om ni tror att vi gillar Jujja Wieslander så stämmer det. :)
Bibliotek är fantastiska, för flera av Jujja-böckerna verkar inte gå att köpa längre och jag hade aldrig ens hört talas om vare sig Snälle Pelle eller Sjömanskistan, men tack vare en snäll och kreativ bibliotikarie så fick vi testa lite nytt.
Har du hittat någon ny bok senaste tiden?

Författare: Johan Nordberg

Jag heter Johan och är pappa till två tjejer som i skrivande stund är 1,5 år och 3,5 år. Båda gillar böcker väldigt mycket. Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i att läsa böcker. Film har alltid varit mitt medium. På senare år, tack vare ljudböckerna, har intresset dock vuxit och jag lyssnar på mycket böcker. När vi fick barn och vi började läsa för stora tjejen så växte även intresset för barnböcker. Det slår mig att barnböcker och film tilltalar mig mer än romaner för vuxna av samma anledning: de håller sig ofta mer till huvudberättelsen och struntar i 500 sidor utsvävningar om saker som egentligen inte för handlingen vidare. Det är något alldeles speciellt skickligt att lyckas skriva en bok med en handling som känns äkta, men ändå bara ha ett 20-tal sidor på sig, med ett fåtal meningar på varje sida. Förutom böcker, film och ljudböcker gillar mina barn även att spela spel på iPhone och iPad. Många av apparna de använder är mer av den pedagogiska sorten, så jag kommer troligtvis skriva en del om sådana också. Jag har skapat en sajt dedikerad till e-böcker som gör det enkel att hitta svenska e-böcker, jämföra priser och hitta böckerna på biblioteken. Även i e-boksvärlden finns det ganska gott om barnböcker, så ta gärna en titt förbi www.hittaeboken.se om du gillar e-böcker.

En kommentar till “Gammalt och nytt i härlig blandning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *