Willkommen tysk barnlitteratur

I år ligger fokus under Bok- & biblioteksmässan på tyskspråkig litteratur och därmed litteratur från Tyskland, Österrike och Schweiz. Våra språk är ju nära släkt, men nu kanske vi också får möjlighet att lära känna varandra lite bättre.

På Barnboksprat har vi hunnit skriva om några böcker med tyska som originalspråk. Titta gärna in en sväng hos dem!

Böcker av Rotraut SusanneBerner
Janoschs berättelser om Lilla Björn och Lilla Tiger
Michael Endes "Momo - eller kampen om tiden"
Fiffi vill inte flytta av Thomas Schmid och Stefanie Scharnberg

 

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *