Guldgruvan biblioteket

Sommarlån

Jag gillar bibliotek! Tänk att det kan finnas så många böcker som man kan få plocka hem och läsa utan att betala ett endaste öre! Bilden ovan visar böckerna vi hade hemma över sommaren, fina pärlor allihopa. Just nu är jag mitt uppe i flyttförberedelser (och tipsen om böcker om att flytta kommer väl till pass!) och har tyvärr inte tid att skriva ordentligt om allihop, men jag vill ändå visa upp dem litegrann.

Vill tipsa lite extra om Lennarts listor och hänvisar till Dagens bok och Tokig i barnböcker för riktiga recensioner. Jag gillar berättelser om äldre personer!

Älgen Ernst är också himla festlig. Ernst är så stor att han inte ens får plats i sin egen bok! Läs mer hos Bokunge och Böcker kan ta dig vart du vill.

Ett par av böckerna har redan fått inlägg på Barnboksprat: Sara H har skrivit om Prinsessor och drakar och Helena Eriksson om Bäbis tittut.

Och till sist måste jag bara säga hur glad jag är över att ha fått låna böcker hos Landvetters bibliotek under mina tre år i Landvetter. Jag hittar alltid jättemycket intressant hos dem, både pinfärska nyheter och gamla härliga godingar. Tack!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Guldgruvan biblioteket”

  1. Åh, Lilla Spigg är en stor favorit hemma hos oss! Den valde sonen när han skulle ta med sig och muntligt recensera en bok på förskolan. :-) Där turas barnen om att få med sig en ryggsäck hem. I den ska de lägga boken de valt att ta med och sen får de sitta och berätta för kompisarna om boken. En av förskollärarna skriver ner det barnet säger, det tas en bild på barnet med boken och så sätter de upp recensionerna på väggen så alla kan läsa. Hur kul och trevligt som helst för oss föräldrar att se när vi lämnar och hämtar! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *