Besökarnas boktips

Vi fick in många bra boktips i samband med tävlingen vi höll nyligen:

Julia tipsade om Persikosommar av Jodi Lynn Anderson: Boken handlar om tre tjejer som blir vänner över en sommar. Dom 3 hamnar på en persikoodling. Tillsammans går dom igenom en sann vänskap, killar, familjer, knäppa tanter. Jag tycker den är jättebra och det är kul att det finns två fortsättningar på boken. De heter Och sedan kom hösten och Ett år senare!

Amanda tipsade om Systrar i jeans av Ann Brashares: Den är handlar om 4 bästa vänner som delar på ett par jeans , som dom skickar i mellan sig under en sommar. Och på så vis håller dom kontakt med varandra och dela med sig av sina äventyr. Hoppas någon kommer att läsa denna bok och fortsättningarna och kolla på dom 2 filmer som finns.

Anja tipsade om RYMDRESAN, Markus och Marianas äventyr med farbror Albert av Christer Fuglesang. En spännande berättelse om rymden dvs rolig att läsa och man lär sig nya saker om rymden. Boken har en egen webbplats.

Cajsa skrev: Jag gillar verkligen Mårten Melins böcker. Som trolleri var en fullträff och Förvandlad ligger inte långt efter. Spirande pubertet och mängder av monster! Och som den bibliotekarie han är så lyckas han klämma in lite källkritik!

Alina tipsade om boken Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist. Boken handlar om en flicka som blev såld till en cirkus där hon lärs upp till att bli cirkusprinsessa. Hon längar hela tiden efter sin mamma och är tyngd av den tunga träningen och den elaka cirkusdirektörskan. Men hon hittar även snälla personer på cirkusen som tar sig an henne och hon får leva ett spännande liv som hyllad cirkusprinsessa. Boken är jättefin och riktar sig till både barn och ungdomar. Den är lika fin för vuxna att läsa, t ex högläsning för sitt barn. Ska du köpa en present till ett barn i 7-12-årsåldern, så välj denna. Den kommer garanterat bli uppskattad.

Jessica tipsade om Hungerspelen, första boken i en triologi av Suzanne Collins. Landet där boken utspelar sig består av 12 distrikt och varje år måste samtliga ungdomar i distrikten vara med i ett lotteri där två från varje distrikt väljs ut till en tävling på liv och död. Tävlingen avslutas när endast en överlevande återstår. Spännande och skrämmande och mycket mycket bra!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *