Efterlysning av bok med sjörövare och skådisen Lola La Lilja

För ett par veckor sedan efterlyste vi en bok om en flicka i Söderhavet. Nu har vi fått en ny förfrågan om en flicka på äventyr till havs och eftersom vi vet att Barnboksprat har många bokkunniga läsare tänkte vi  att det finns en möjlighet att hitta vägen till boken här.

Det är Josefine som söker en bok och så här skriver hon:

När jag var liten brukade min pappa läsa en bok som handlar om en farbror och en flicka som bestämmer sig att åka ut på äventyr i havet och bli sjörövare. Då kommer de till en filminspelning och träffar massor med kändisar varav en heter lola la lilja. Men söker jag på Lola La Lilja får jag inte upp någonting. Sen kommer jag inte ihåg så mycket mer än att de hittar en skatt som åker överbord och då hämtar en sjöjungfru upp skatten åt dem och när farbfrorn ser henne blir han kär. Så hon får följa med i skeppet och bo med dem i en glasskål. Nu blev det kanske lite rörigt men jag hoppas du förstår någorlunda. Boken är från tidigt nittiotal.

Skriv en kommentar för att hjälpa till i jakten på boken!

zp8497586rq

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.