Internationella barnboksdagen

Årets affisch av Jüri Mildeberg

Idag uppmärksammas Internationella barnboksdagen runt om på vår jord. Varje år är ett av världens länder värd och i år är det Estlands tur med temat ”The Book Remembers”.

Visst är det väl ett fint tema? För det är ju en av skrivkonstens styrkor, att lyfta upp sådant som annars skulle kunna falla i glömska. Världen förändras, men en del händelser från vår historia kommer alltid att finnas med oss, trots att de som upplevt dem inte finns med oss längre. Och även om historien aldrig levs just nu så kan en berättelse levandegöra den.

Läs mer om dagen: ICBD 2011 (på engelska)

En dag som denna vill jag uppmärksamma en barnbok, som vi skrivit om tidigare, med ett estländskt minne:
Den långa, långa resan

 

På Barnboksprat vill vi också fira Internationella barnboksdagen med en alldeles speciell tävling. Håll utkik här på bloggen i kväll!

 

 

 

Jüri Mildeberg (aka Jüri Mildebergius)
Message
Aino Pervik

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *