Paddingtons resväska

Paddingtons resväska är inte en bok, utan en box innehållande åtta böcker. Den söta resväskan (som faktiskt till och med har ett handtag och kardborrestängning) innehåller följande böcker:

 • Paddington målar
 • Paddington åker karusell
 • Paddington går på zoo
 • Paddington och regnbågsglassen
 • Paddington i klistret
 • Paddington och labyrinten
 • Paddington vårstädar
 • Paddington på slottet


Att skriva om alla åtta böckerna skulle kännas lite tjatigt, så jag  väljer att berätta lite om en av mina favoriter,  nämligen ”Paddington i klistret”.

Paddington i klistret
Det är en regnig dag och Paddington har ingenting att göra, hans planer på att vara ute i trädgården hela dagen har ju gått i stöpet. Hans familj kommer dock med massor av förslag på vad han kan sysselsätta sig med: måla, hjälpa till i köket, städa vinden, sätta in frimärken i ett album och om det blir klister över göra ett kollage. Som vanligt när Paddington är i farten blir det bara tok av alltihop! Han missförstår att han ska måla av frukt, han målar frukten blå istället (för att matcha tapeten). När han ska baka blir han så mjölig att han måste duscha av sig, och tänker då passa på att få loss frimärkena från sina vykort samtidigt med vattnet. Men vi vet väl alla vad som händer när man blandar mjöl och vatten? Precis, det blir klister! Frimärkena fastnar på hans rock istället för i albumet och han bestämmer sig för att städa vinden istället, men väl uppe på vinden går det så klart på tok igen! Vad det blir mer för galenskaper får du själv läsa i ”Paddington i klistret”!

Alla böckerna om Paddington är helcharmiga, och ofta går det på tok när Paddington är i farten. Dock brukar det alltid ordna sig till sist. För mig som tycker mycket om England och London känns de här böckerna lite extra trevliga; ni kan ju gissa vilket slott det är Paddington besöker i ”Paddington på slottet”? Illustrationerna av R.W. Alley är verkligen jättefina, precis rätt till historierna. Jag kan varmt rekommendera den här fina bokboxen och erkänner att jag nog är lite kär i Paddington!

Författaren Michael Bond föddes 1926 i England och började skriva på allvar när han var i 20-årsåldern. 1967 blev han författare på heltid och har skrivit närmare 150 böcker under årens lopp. Mest känd är han för sina böcker om björnen Paddington. Bond har berättat att han hittade Paddington när han julhandlade 1955. Ensam på en hylla i varuhuset Selfridges fann han en liten björn som han köpte i julklapp till sin fru, och han döptes till Paddington eftersom paret bodde nära Paddington station i London.

Bond började skriva små historier om björnen, och 1958 publicerades boken ”A Bear Called Paddington”. Totalt har över 70 böcker skrivits om Paddington som blivit översatta till 20 språk. Paddington finns numera inte bara i böcker utan även som leksak och tv-program bland annat. Själv fick jag ett exemplar av honom när jag och min make var i London 1997 då han fiskades upp ur en spelautomat med gripklo! Han är inklädd den klassiska duffeln (dock i ”fel” färg, den ska egentligen vara blå), hatt och gummistövlar.
(författarfakta från www.alex.se)Paddingtons resväska (innehåller åtta böcker)
Författare: Michael Bond
Illustratör: R. W. Alley
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 32 i varje bok
ISBN: 9789132158940
Köp: jämför priser

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

3 reaktioner till “Paddingtons resväska”

 1. Åh jag älskar Paddington och har gjort det sen jag var liten. Den boxen ska jag ge min dotter när hon fyller år. Tack för tipset.

 2. Hejsan!
  Ville bara skicka en kommentar om att jag la till denna länken i ett av mina inlägg där jag skrev lite om Michael Bond så jag hoppas det är okej då jag ville få fram fler bloggar som skrivit om Michael Bond och Paddington.
  Mvh
  Bokälskarinnan

 3. Det tycker vi bara är jätteroligt, Alexandra! Tack för att du länkar till oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *