Ett eget konditori och pensionat

För ett litet tag sen skrev jag om Carin och Stina Wirséns bok Sockerbullen på Kruskakullen, som handlar om några härliga karaktärer som driver ett konditori och sedermera ett pensionat. Nu skulle jag också vilja skriva om hur inspirerande böcker kan vara. Ungefär samtidigt som jag läste Sockerbullen på Kruskakullen för mina barn hittade jag ett dockhus på en loppis (Amnestys loppmarknad i Halmstad, en av de bästa i sitt slag). Efter att ha betraktat dockhuset ett tag stod det klart, för mina barn, vad det skulle användas till: ett konditoriet som också är ett pensionat.

Så efter veckovis med pyssel och skapande stod det där: vårt eget konditori och pensionat. Visserligen heter det inte Sockerbullen på Kruskakullen, utan Nummerhuset, men det kan erbjuda sockerkringlor, olika sorters bröd och små näpna bakelser samt rum för natten.

Välkomna att kika in i vårt konditori och pensionat.


Här erbjuds det godsaker från det egna bageriet
På natten finns det möjlighet till övernattning

Härmed startar vi även en ny kategori här på Barnboksprat: Skapande
Under denna kategori kommer du att hitta sådant som har att göra med skapande inom barnböckernas värld.

Om du vill läsa mer om hur jag och mina barn renoverat dockhuset och tillverkat detaljer kan du kika in här:

Bo tätt om Konditori och pensionat Nummerhuset

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

7 reaktioner till “Ett eget konditori och pensionat”

 1. Åh Emma, det är helt underbart!! Jag längtar efter att mitt barnbarn ska bli lite äldre så vi tillsammans kan göra iordning mitt gamla dockhus som hon vill ha det!

 2. Helt sjukt fint! Jag har ett dockhus till Wilma som jag hoppas vi kommer ha mycket kul med. :)
  Har du gjort alla små bullar och pajer själv? Så himla fina!

 3. Ååå, såna här grejer är jag otroligt svag för!! Men jag är rädd att mina barn inte kommer tycka det är lika kul som jag tycker, och att det slutar med att det bara är jag som pysslar och fixar i ordning och att ingen leker…

  Älskar de små kapsylerna som pajformar! Sparar idén i mitt ”pysselgalleri”.

  Även jag hade såna ”Sylvanian families” när jag var liten (och har dem kvar än, men sparar på dem tills barnen vuxit till sig lite), men vi kallade dem Familjen Forest, antar att de hette så då?

  Hur som helst, supersnyggt hus och vilket kul projekt att göra med sina barn!

 4. Åh, vad roligt att få se! Det är verkligen superfint! Vilket jobb!

 5. Otroligt fint! Man kan sitta och titta på alla små detaljer i en evighet! Kanelbullarna och tårtorna ser ju verkligen riktiga ut, fast väldigt små! Så sött!

 6. Tack för de fina kommentarerna!

  Carolina: Ja, det är säkert samma figurer. Jag kommer inte ihåg vad de hette när jag var liten, men det finns ett gäng barnfilmer som heter Skogsfamiljerna på svenska och Sylvanian Families på engelska. Såg du dem som liten?

  http://www.youtube.com/watch?v=8CHU_35zMhY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *