Ny skribent på Barnboksprat.se

Jag heter Helena Eriksson och är ny bloggare på Barnboksprat. Jag upptäckte bloggen av en slump och efter att ha tittat runt en stund såg jag texten ”var med!” och tänkte genast att här vill jag vara med! Böcker har alltid varit en stor del av mitt liv, och nu som vuxen försöker jag dela med mig av min kärlek till böcker genom att läsa för mina barn, läsa för mina elever och tipsa dem om böcker.

Min son Nils är 4½ år, honom turas jag och maken om att läsa flera böcker för varje kväll vid nattningen. Dottern Elin är 8 månader, och jag har nyss börjat läsa för henne också! Maken har inte ett lika stort läsintresse som jag har, men sedan han träffade mig för 15 år sedan läser han betydligt mer än han gjort tidigare i livet, och han läser lika mycket som jag för Nils.

Just nu är jag föräldraledig, jobbar annars som lärare med elever i behov av särskilt stöd i årskurserna 8, 9 och gymnasiets IV-program på en liten kommunal skola. Jag undervisar i svenska, engelska och datorkunskap. Många av mina elever är dyslektiker, en del andra helt enkelt ovana att läsa och så finns det förstås en hög som är läsovilliga och tycker att det absolut inte finns en enda bok som är läsvärd! Varje dag på jobbet är en utmaning för att hitta rätt bok till rätt person – en rolig men ofta svår uppgift som förstås kräver att jag själv läser mycket barn- och ungdomslitteratur. En annan sak jag har upptäckt under mina snart nio år i skolan också insett att barn/ungdomar aldrig blir för gamla för högläsning!

Nu när jag ska börja skriva om barn- och ungdomsböcker här på bloggen får jag ju verkligen chansen att vara uppdaterad, och det ska bli otroligt roligt att få göra det här!

Med önskan om ett (snart) gott nytt läsår!

/Helena Eriksson

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *