Ny skribent på Barnboksprat.se

Jag heter Helena Eriksson och är ny bloggare på Barnboksprat. Jag upptäckte bloggen av en slump och efter att ha tittat runt en stund såg jag texten ”var med!” och tänkte genast att här vill jag vara med! Böcker har alltid varit en stor del av mitt liv, och nu som vuxen försöker jag dela med mig av min kärlek till böcker genom att läsa för mina barn, läsa för mina elever och tipsa dem om böcker.

Min son Nils är 4½ år, honom turas jag och maken om att läsa flera böcker för varje kväll vid nattningen. Dottern Elin är 8 månader, och jag har nyss börjat läsa för henne också! Maken har inte ett lika stort läsintresse som jag har, men sedan han träffade mig för 15 år sedan läser han betydligt mer än han gjort tidigare i livet, och han läser lika mycket som jag för Nils.

Just nu är jag föräldraledig, jobbar annars som lärare med elever i behov av särskilt stöd i årskurserna 8, 9 och gymnasiets IV-program på en liten kommunal skola. Jag undervisar i svenska, engelska och datorkunskap. Många av mina elever är dyslektiker, en del andra helt enkelt ovana att läsa och så finns det förstås en hög som är läsovilliga och tycker att det absolut inte finns en enda bok som är läsvärd! Varje dag på jobbet är en utmaning för att hitta rätt bok till rätt person – en rolig men ofta svår uppgift som förstås kräver att jag själv läser mycket barn- och ungdomslitteratur. En annan sak jag har upptäckt under mina snart nio år i skolan också insett att barn/ungdomar aldrig blir för gamla för högläsning!

Nu när jag ska börja skriva om barn- och ungdomsböcker här på bloggen får jag ju verkligen chansen att vara uppdaterad, och det ska bli otroligt roligt att få göra det här!

Med önskan om ett (snart) gott nytt läsår!

/Helena Eriksson

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *