Pinsamt värre Krille

Krille åker på semester till Kanarieöarna med sina morsor. Men allt går inte helt smidigt och Krille skäms när hans mammor fastnar i säkerhetskontrollen, skvätter ner hotellgäster och har pinsamma leopardbikinis på sig. Men i slutändan är det inte bara Krilles mammor som är pinsamma.

Pinsamt värre, Krille är en bok som är skriven utanför ramarna till heteronormativiteten. Krilles två mammor presenteras helt utan krusiduller. Språket flyter på bra och tar på ett intressant sätt upp det här med att våga släppa loss kontra att skämmas. Boken kan också vara bra som en introduktion till hur det kan vara att resa utomlands på semester.

Illustrationerna är inte helt i min smak, men de gestaltar känslor och miljöer på ett bra sätt.


Pinsamt värre, Krille
Författare: Åsa Karsin
Illustratör: Karin Bektacevic
Förlag: Olika Förlag
ISBN: 9789185827190
Köp: Jämför pris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

En kommentar till “Pinsamt värre Krille”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.