Det magiska Norden

Årets tema för Nordisk Biblioteksvecka är Det magiska Norden.

Jag tänker på en mörk granskog där alla ljud försvinner ner bland de bruna barren. Eller på viskningar vid en äng i solnedgångens dis. Eller på korpar som tecknar svarta siluetter mot en isblå himmel. Men kan det kanske också vara rysningar i en svensk förortsnatt?

Årets författare som står i fokus under Nordisk biblioteksvecka är skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist, barn- och ungdomsfantasyförfattaren Lene Kaaberbøl och Andri Snær Magnason, vars bok Berättelsen om den blå planeten Barnboksprat tidigare skrivit om.

Vad tänker du på kring vårt magiska Norden?


Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *