Barnboksbildens vänner


Ingvor Karlsson berättar om Barnboksbildens vänner

Jag satt i publiken när Ingvor Karlsson från Barnboksbildens vänner berättade för bokmässeåhörare om föreningens verksamhet. Barnboksbildens vänner arbetar för att öka kunskapen om barnböckers illustrationer. De köper in originalillustrationer, företrädelsevis i hela sviter, och donerar dem till Göteborgs Konstmuseum. Där blir de tillgängliga för forskning och pedagogiskt arbete, samt förstås utställda och även utlånade till andra utställningar.

Den första boken vars illustrationer köptes av föreningen var den vackra Linnea i målarens trädgård. Nu finns över 2000 bilder i samlingen och föreningen har 300 medlemmar, varav ungefär 100 brukar vara med på varje medlemsmöte.

Vill du stödja verksamheten, se information om medlemskap.

Att jag fått upp ögonen för föreningen beror på att de har en blogg som uppdateras flitigt Jag kan rekommendera en titt:

» Barnboksbildens vänners blogg

Malin Skals här på Barnboksprat har också skrivit om föreningens jubileumsbok Färgkludd eller näckrosor? i ett tidigare inlägg.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *