Jag älskar dig så mitt hjärta brister

Hugo är ny i klassen. Hugos mamma har skickat ut ett brev till föräldrarna där det står att Hugo är speciell. Selma tycker att Hugo är super-speciell. Selmas mamma har inte läst lappen som Hugos mamma skickade ut så hon vet inte hur speciell Hugo är. Selma älskar Hugo, ja, av hela sitt hjärta! Hon vet att han är speciell. Fröken har sagt att alla barn är speciella och Hugo är den mest speciella Selma vet. Tyvärr förstår inte Selmas mamma vad det är som är så speciellt med Hugo utan hon blir osäker och rädd när HUgo är på besök. Hon säger att han är sjuk. Selma och Hugo förstår inte, det va ju förra veckan Hugo var förkyld. Nu är han ju frisk.

Jag älskar dig så mitt hjärta brister är fin bok om ett annorlunda ämne. Jag kan inte minnas någon annan än Brumma, Bamses minsta dotter, med någon form av utvecklingsstörning och det är på tiden att detta kommer upp i barnböcker igen. Boken behandlar ämnet ur en barns synvinkel, på ett sådär naturligt sätt det kan vara för barn. Eftersom boken riktar sig till barn i åldern från sex år är det ju några år kvar till att Kicken kan ta del av den. Jag ser fram emot dialogen med honom då och hoppas innerligt att detta är något som han redan ser som naturligt.

Sagan om Hugo och Selma är gedigen och fungerar bra som en bok att dela upp på flera lästillfällen med hjälp av de olika kapitlen i boken. Det passar också bra att använda dessa pauser till att diskutera de frågetecken som dyker upp på vägen. Detta är en varm bok med mycket hjärta. Inget är annorlunda med Hugo, han är bara speciell. Och det är vi ju alla?

Jag älskar dig så mitt hjärta brister

Författare: Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist
Formgivning: Katarina Dahlquist
Förlag: Sagolikt Bokförlag (här kan man även se ytterligare smakprov ur boken)
Antal sidor: 72
ISBN: 9789197668125
Köp: jämför pris här

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

En kommentar till “Jag älskar dig så mitt hjärta brister”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *