Små raringar

Llewellyn, S - Små Raringar - 29664911
Gillar du böckerna om syskonen Baudelaire, eller kanske Edgar & Ellen? Då tror jag att du kommer finna den här boken ganska spännande.
Familjen Raring består av tre odrägliga barn med en ännu odrägligare pappa och en mamma som inte är den riktiga mamman i familjen, utan Pappa Rarings gamla sekreterare. Hemma hos familjen Raring förbrukas nannies på löpande band, det busas och knasas, stojas och äventyras.
Barnen är dock odrägliga enbart på grund av sina ännu värre päron, egentligen vill de inget hellre än umgås med dem, få vara med dem, göra saker med sin pappa och hans nya fru.
En dag vill Herr och Fru exsekreterare Raring ut på galej men den senaste nannyn avslutade sitt arbete abrupt, som alla de andra nannysarna de haft… Pappa Raring får ringa runt till olika nannyförmedlingar för att med alla medel (d.v.s mutor) få hem en nanny som kan passa barnen medan han och hans fru går på festligaste festen i staden.

Så kommer då till slut nanny Pete, från AAA Alla Tiders…och det blir inte riktigt som Raringarna väntat sig…

En nalleröv spelar dessutom en ganska stor roll i den här boken. Knasigt? Ja, lite kanske.

En fartfylld bok med mycket humor och värme trots den kyliga stämningen inom familjen Raring. Roliga, språkliga, fyndigheter är något jag verkligen gillade med den här boken. Särskilt pappa Raring är rolig med sitt formella pratande:

Pappa Raring till sin fru:

”Gå nu och verkställ din personvård, så ska jag jobba vidare mot en lösning på personalproblemet.”

Pappa Raring ringer:
”God afton”, sa pappa Raring. ”Jag planerar utökning av min medarbetarstab med en kraft på barnskötselsidan. Erfarenhet ett måste. Förmåga att växa med uppgiften. Endast seriösa sökande.”

Formatet är också trevligt. En lite mindre bok i sin form. Fint utformad och snyggt omslag. Synd dock, att det inte finns några illustrationer inuti boken. Det hade lyft den mer!

Kan också meddela att det finns fler böcker om Raringarna; Värsta Raringar och Superraringar.

Små raringar
Författare: Sam Llewellyn
Omslag av: David Roberts
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 288
ISBN: 978-91-29-66491-1
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *