Ellas café – cd

Widmark, M - Ellas café - 72257870 Nu har jag lyssnat på en skiva igen. Den här gången blev det Ellas café, som från början är en bok av Martin Widmark och Emma Warg. Det är en poppig skiva med låtar från en cafévärld. Här finns massor av olika människor, alla med sina egna berättelser. Det är dessa berättelser skivan består av, i sångform. Ella funderar på mycket, mellan låtarna. Bland annat över ett vykort hon fått, som inte har någon avsändare…

Jag hade inte läst boken, vilket känns som om det kanske hade varit på sin plats. Jag tyckte det blev lite svårt att hänga med. Fast det var ganska mysigt ändå. Låtarna lyfter även på grund av de som medverkar, Caroline af Ugglas med sin säregna röst, Lennarts Jähkels rockröst och också Emma Wargs berättarröst.
Gillar också att man inte måste sminka sig om man är tjej och slåss om man är kille, man kan göra precis tvärtom eller strunta i alltihop! Det är sånt som Ella funderar över.

Plus för att musiken inte är sådär puttinuttigt barnvänlig, utan passar alla åldrar.

Ellas café – Tankar och sånger från ett Café
Av: Martin Widmark och Emma Warg.
Illustration och omslag av: Malin Lindgren
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-7225-787-0
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *