Clarice Bean stavas trubbel

Child, L - Clarice Bean stavas trubbel - 29665451

Clarice är en tjej som funderar otroligt mycket, på allt. Hon funderar mycket över det här med stavning, att det är så svårt. Varför stavas inte också oxå, egentligen? Till råga på allt ordnar hennes lärare, fru Wilberton, en stavningstävling för att se vem som kan stava bäst av alla. Clarice är inte bra på att stava och tycker det är mycket viktigare att minnas andra saker, som till exempel ett roligt skämt eller så.
Så, eftersom stavning är så onödigt svårt bestämmer sig Clarice för att det där med stavning är lika med trubbel.

En kul bok om en finurlig och mysig tjej med mycket tankar och funderingar. Hennes utsvävningar är ibland helknasiga och det är roligt att läsa trots att det hade kunnat bli babbligt. Hon börjar prata om en sak och så plötsligt kommer man på att man läser om något helt annat…fast hon återknyter alltid till det hon började prata om. Fyndigt skrivet ändå, kan jag tycka. Att lyckas skriva så osammanhängande men samtidigt väldigt enkelt och roligt. Och dessutom få det att låta som Clarice själv.


exempel på hur det kan se ut inuti boken

Boken är full av roliga små bilder ur Clarice anteckningsbok och vissa delar av texten är skrivna med olika slags typsnitt för att förstärka det som sägs.

Fenomentastiskt! Som Clarice skulle ha sagt!

Clarice Bean stavas trubbel
Författare och illustratör: Lauren Child
Översättning: Åsa Lind
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 175
ISBN: 978-91-29-66545-1
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Clarice Bean stavas trubbel”

  1. Hejsan! Jag tänkte höra om nån av er har ett boktips till en 2-åring om att flytta? Vår tjej verkar lite orolig inför vad som stundar och det är ju lite svårt att förklara. Tips någon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.