Det hemska spökhuset

Spöken är väl farliga va? De är ganska läskiga och fula och skräms mest hela tiden? Man vill inte stöta på något spöke för man vet ju att de inte är särskilt trevliga! Nej snarare väldigt otäcka. Eller?

En dag gick en liten flicka vilse i en stor skog. Hon var hungrig och törstig och jättetrött…hon ville helst av allt få mat i magen och sedan sova sött. Men ingenstans fann hon en plats där hon kunde äta och sova. Det var alldeles mörkt ute och flickan blev jätteglad då hon såg ett stort hus där det lyste!

Hon knackade på och dörren öppnades av…en häxa! Huuu!

– Får jag bo här i natt? Jag är så trött, jag har gått vilse och hittar inte hem. Jag letar efter min mamma och pappa och jag är alldeles ensam.
Häxan skrattade elakt och sa:
– Jovisst lilla vän. Vågar du komma in här så får du. Hehehe…Är du inte rädd, flicka lilla?

Den lilla flickan hade hamnat i ett spökhus! Överallt fanns det spöken, i alla dess former. Det fanns monster också, slemmiga, äckliga monster…hur skulle det här gå?

Hur hanterar man rädsla? Som barn vet man egentligen inte vad som är farligt, det är vuxna som berättar för sina barn om vad de ska akta sig för och vad de inte får göra.
I den här boken är den lilla flickan väldigt modig, vilket är ganska trevligt! För jag känner att det också handlar om fördomar. Alla som ser konstiga ut är väl inte dumma eller läskiga? Alla tror att monster är farliga och läskiga för att de ser annorlunda ut va? Nej, jag ska inte dra det så långt. Det är en mysig berättelse om en liten tjej som hamnar i ett stort spökhus fullt av läskigheter. Hennes reaktioner är klockrena!

Superfina bilder av Eva Eriksson!

Det hemska spökhuset
Bilder av Eva Eriksson, text av Kicki Stridh
Förlag: En bok för alla
Antal sidor: 28
ISBN: 978-91-7221-561-0
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Det hemska spökhuset”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *