En lättläst godnattsaga. Sov gott!

Vilken bok kan passa att läsa som godnattsaga åt ett sjumånaders barn som vägrar sitta still en längre stund? Jag hittade boken ”Sov gott!” av Guido van Genechten på årets bokrea och föll direkt för den.

Boken visar hur krokodilen, fladdermusen och flera andra djur sover t.ex. på rygg, stående, under vatten och upp och ner. Uppslagen består av stora bilder i härliga färger och tittar man riktigt noga ser man att det är målat på tidningspapper där trycket lyser igenom lite försiktigt. En pekbok där även de vuxna kan upptäcka saker! Texten är lagom enkel och kort vilket jag föredrar för då kan hela boken läsas och man kan lägga in egna kommentarer utan att det tar för lång tid. Boken börjar med barnet som inte vill sova, han vill leka, och slutar med att barnet ligger gott i sängen med sina gosedjur. Detta är även mitt mål med boken.

 

Sov gott!
Författare: Guido van Genechten
Illustratör: Uitgeverij Clavis, Amsterdam-Hasselt
Förlag: Natur och Kultur
Antal sidor: 20
ISBN: 9789127106352
Köp: Jämför priser. Eller köp på bokrean!

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

En kommentar till “En lättläst godnattsaga. Sov gott!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.