Möte med Molly


På öppna förskolan har vi gjort många nya bekantskaper. En av dem är Molly. Tidigare tänkte jag att Ava är för liten för böcker med luckor och flikar, men genom Molly har jag förstått att det är dags nu. Tack vare Molly har vi även börjat läsa den tills nu undanlagda Rundis och Randis leker hela dagen, som Ava tycker är jätterolig.

Både Var är Mollys vänner? och Var är Mollys panda? går ut på att leta efter Mollys vänner bakom olika luckor, men uppläggen skiljer sig en smula. Bilderna är enkla, färgstarka och charmiga och luckorna bjuder på rolig variation.

Böckerna har några år på nacken och är tyvärr slutsålda hos förlaget, men det finns många andra böcker om Molly och Molly flyger och far kommer ut i mars. Mollys (eller Maisys, för på originalspråk heter hon Maisy) mamma är brittiska Lucy Cousins, som fått flera priser och nomineringar för böckerna. Somliga kanske känner igen Molly från tv.

Var är Mollys vänner?
Var är Mollys vänner?

Var är Mollys panda?
Var är Mollys panda?

Vill du se hela Var är Mollys panda? kan du titta på den här inläsningen på youtube.

Nu är jag sugen på mer Molly och mer luck- och flikböcker!


Var är Mollys vänner?
Författare och illustratör: Lucy Cousins
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 16
ISBN: 9789127077294
Köp: om du hittar den, eller låna på biblioteket (slutsåld hos förlaget)

Var är Mollys panda?
Författare och illustratör: Lucy Cousins
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 14
ISBN: 9789127081734
Köp: om du hittar den, eller låna på biblioteket (slutsåld hos förlaget)

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Möte med Molly”

  1. Tack för att du verkligen VISAR hur böckerna ser ut inuti! Så himla värdefullt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *