Rundis och Randis leker hela dagen

Rundis och Randis leker hela dagenÖppna en dörr så att Rundis och Randis hoppar fram, dra i en flik så att Elefant-Elvis åker ner för rutschkanan och vicka på en annan så att Rundis och Randis gungar gungbräda – detta och mer kan du göra i Rundis och Randis leker hela dagen som är en stor aktivitetsbok med fina och färgglada illustrationer. Ava vill gärna slita i popup-figurerna, men jag vill inte låta henne förstöra boken riktigt ännu, eftersom jag tror att hon kan gilla den när hon blir lite större.

Eftersom böckerna om Rundis och Randis är översatta från engelska blev jag nyfiken på vad figurerna heter i original och en snabb googling gav svaret: Dot and Dash. Jag funderade också på hur jag skulle ha översatt namnen, för det är ju lite klurigt. Rundis låter som att Rundis är rund, snarare än prydd av runda cirklar, men det passar såklart väldigt bra ihop med Randis. Nåja, jag ska inte snöa in mig för mycket i det…

Rundis och randis leker hela dagen
Ett uppslag ur Rundis och Randis leker hela dagen

En riktigt skojig aktivitetsbok, som dessutom har tillräckligt mycket berättelse för att gå att läsa också. Jag gillar den, men kommer nog vänta lite innan jag låter Ava läsa/leka med den.


Rundis och Randis leker hela dagen
Författare & illustratör: Emma Dodd
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 14
ISBN: 9789129671179
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Rundis och Randis leker hela dagen”

  1. Pingback: Barnboksprat
  2. Pingback: Barnboksprat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *